TADIM KRİTERİ İÇİN SON 3 AY
Eğitimlerde sektördeki firmaların yeni tadım kriterlerine uyum sağlaması üzerinde durulacak. Temmuz 2008'de, AB Zeytinyağı mevzuatındaki değişiklikle uygulamaya geçecek AB standartları çerçevesinde etiketlerde natürel zeytinyağlarının organoleptik nitelikleri tanımlamalarına ancak bir tadım paneli onayı ile yer verilmesi mümkün kılındı. 3 Ağustos'tan itibaren de tüm zeytinyağı sektörü tadım kriterlerine uymak zorunda olacak.
Bodrum - Bitez | Zeytinyağı Buluşması
Bodrum'un Bitez Belediyesi, Zeytin Dostu Derneği, Çine Gelişim Vakfı, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası ile birlikte 27-29 Mayıs 2010 tarihleri arasında zeytin ve zeytinyağı sektörünün sorunları ve çözümleri konusunda farkındalık yaratacak 'Bitez Zeytinyağı Buluşması' adında bir etkinlik düzenliyor. 3 gün sürecek etkinlikte zeytin ve zeytinyağı ile ilgili çeşitli eğitimler düzenlenecek. Eğitimler ONAOO (İtalyan Tadımcılar Birliği) kurumundan gelecek olan İtalyan eğitimciler tarafından verilirken, Türkiye'den de 40 kişi bu eğitimlere katılacak.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)