Zeytinyağlı Yer Elması


MALZEMELER
1/2 kg yer elması 1 adet havuç 2 adet patates 1 baş kuru soğan 1/2 kahve fincanı pirinç 1 çay bardağı zeytinyağı Bir kaç dal maydonoz Tuz 3-4 küp şeker 1/2 limon suyu 1 tatlı kaşığı un 1 kahve fincanı ılık su

HAZIRLANMASI Havuçları soğanlarla birlikte sararıncaya kadar zeytinyağında kavurun. Kabukları soyulmuş ve doğranmış yer elmalarını ve patatesi ilave edip bir iki çevirin. Pirinci, tuzu ve şekeri ekleyin. Üzerine unu serpeleyip, limon ve ılık suyu ilave edin. Tencerenin ağzını kapatıp çok kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Kendi tenceresinde soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerini maydanozla süsleyip soğuk olarak servis edin.

Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok: