Malzeme :
500 gr. pirinç, Yarım veya 1 kg. soğan, 3 kaşık çam fıstığı, 3 kaşık kuş üzümü, 1 kaşık şeker, 1 demet maydanoz, 2,5 bardak zeytinyağı, 1 demet dereotu, 2 limon, Tuz, Karabiber, Bahar ve tarçın.
Yapılışı :
1) Soğanları soyup yemek soğanı şeklinde (kare doğ rama) doğrayıp, orta büyüklükte bir tencereye ko yunuz. 2) Fıstığı yıkayıp soğana ilâve ediniz. 3) Yağımda koyup hepsini ateş üzerinde bir kevgir le karıştırarak fıstıklar hafif pembeleşinceye kadar kavurunuz. 4) Pirinci ayıklayıp yıkayıp 20 dakika kadar el daya nabilecek kadar sıcak suda ıslatınız. 5) Fıstıklar hafif pembeleşince, suyunu süzüp pirinci ilâve ediniz. 6) Kevgirle karıştırarak, pirinçler şeffaflaşıncaya ka dar kavurunuz. 7) Üzerine çıkacak kadar su koyup, yıkanmış üzümü, tuzu ve şekeri koyunuz. 8) Kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar orta ha raretli ateşte pişiriniz. 9) Ateşten alınca baharatlarını, maydanoz, nane, de-reotunu kıyarak koyunuz. 10) Limon suyunu da koyup hepsini birden karıştırınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder