Zeytinyağlı Baklava ( Fıstık )

1. Kalp dostu akdeniz tipi baklava
• Kolesterol ve doymuş yağ oranı düşürülmüş
• Omega-3 katkılı
• Soya unlu
• Şeker, su, kepekli un, zeytinyağı, antep fıstığı, omega-3’lü yumurta, nişasta, omega-3 yağ asidi, düşük sodyumlu tuz.

2. Kalp ve damar hastalığı riskinden korunmak için

ZEYTİNYAĞI
• Yapılan en son bilimsel araştırmalar,kalbimiz için yararlı besinlerin başında zeytinyağının geldiğini gösteriyor.Dünyada kalp hastalıklarına en az rastlanan ülkeler,zeytinyağının yoğun olarak tüketildiği Akdeniz ülkeleri.Zeytinyağının kalp sağlığı üzerindeki en önemli etkisi ,kandaki kötü kolesterolü düşürmesidir.Kalbimizin en önemli düşmanlarından biri olan kolesterol,damarlarda birikerek kalp ve damar hastalıklarına yol açmaktadır.Zeytinyağı,kandaki kolesterol miktarını kontrol ederek damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olmaktadır.Zeytinyağının kalp ve damar sağlığımıza olumlu etkisi bununla sınırlı değildir.Zeytinyağı, tansiyonun kontrol altında tutulmasında da önemli bir rol üstlenir.

3. OMEGA-3 YAĞ ASİTLERİ
• Omega-3 , hücre ve beyin gelişimi için ve kalbin sağlığının korunması için elzem olan bir grup çoklu doymamış yağa (PUFA) verilen addır.Uzmanlar, diyetimizden sağlıksız doymuş yağların ve trans yağ asitlerinin alınımını azaltırken bu iyi yağların miktarını arttırmamızı önermektedirler.

• Omega -3- yağ asitleri kandaki trigliserid değerini düşürür,kanın akışkanlığını arttırır ve damarların sağlıklı kalmasına katkıda bulunur.

• Omega-3-yağ asitlerinin başlıca doğal kaynakları , başta yağ açısından zengin olan ringa,uskumru ve yaban somonu gibi “soğuk su balıkları” olmak üzere çeşitli balık türleridir.

• Eskimolarda kalp krizi veya kalp-dolaşım hastalıkları oldukça nadir görülmekte ve Japonlarda da aynı durum göze çarpmaktadır.Bunun nedeni , her iki ülkede de omega-3- yağ asidi içeriği yüksek olan balığın bol miktarda tüketilmesidir.

• Japonlarda da aynı durum göze çarpmaktadır.Bunun nedeni , her iki ülkede de omega-3- yağ asidi içeriği yüksek olan balığın bol miktarda tüketilmesidir.

4. Medibak Zeytinyağlı Baklava’nın özellikleri nelerdir?

• Medibak Zeytinyağlı Baklava’da, doymuş yağ % 79,kolesterol % 53, sodyum % 67 oranında düşürülmüştür.

• Medibak Zeytinyağlı Baklava’nın, bileşiminde kötü huylu kolesterol (LDL) miktarını düşüren omega-3 yağ asitleri bulunur.

• Medibak Zeytinyağlı Baklava’nın unu; beyaz un, kepekli un ve soya ununun özel bir harmanlaması; tuzu ise, düşük sodyumlu, magnezyum ile zenginleştirilmiş mineral tuzdur.

• Medibak Zeytinyağlı Baklava’nın tadı, sade tereyağlı geleneksel baklavayı aratmaz.

5. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Gıda Üretim Sertifikası Tarih ve No:
13.11.2002 / 34-00053-00002-6

6. İÇİNDEKİLER

Şeker, su, kepekli un, zeytinyağı, soya unu, antep fıstığı, omega-3’lü yumurta, nişasta, omega-3 yağ asidi, düşük sodyumlu tuz.

Hiç yorum yok: