Zeytinyağlı Ispanak Bastı



MALZEMELER

Ispanak (1 kg).

Pirinç (yarım su bardağı),

Domates (1 adet),

Soğan (2 adet orta boy),

Havuç (1 adet),

Kırmızıbiber (Yarım),

Zeytinyağı 1 (çay bardağı),

Limon (Yarım),

Toz şeker (1 tatlı kaşığı),

Sıcak su (2 su bardağı),

Tuz


HAZIRLANIŞI

1- Tencereye 1 çay bardağı zeytinyağı dökün ve kız dırın. 2 adet orta boy soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Soğanları doğradıktan sonra, kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavurun...

2- Bu sırada 1 adet havucu küçük küpler halinde ke sin. Yarım sarı ve kırmızıbiberi de aynı şekilde kü çük küpler halinde kesin. 1 adet domatesi küp küp doğrayın...

3- Tencereye önce doğradığınız havuçları ekleyin ve havuçların rengi çıkana kadar kavurun. Ardından doğradığınız renkli biberleri ilave edin...

4- 1 kg ıspanağı doğrayın ve tencereye koyun. Ispa nakların üzerine 1 tatlı kaşığı şeker ve yeterince tuzu ekleyin. Yarım limon suyunu da döktükten son ra tencerenin en üstüne kestiğiniz domatesleri ve yarım su bardağı pirinci koyun. Yemek kaynarken birkaç kez karıştırın. Yemek kaynayınca tencereyi kısık ateşe alın. Ten cerede kısık ateşte 15 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: