Malzemeler:
• Yarım kg börülce
• 3 orta boy domates
• 3 diş sarımsak
• 2 büyük boy soğan
• 2 tattı kaşığı tuz
• 3 tatlı kaşığı şeker
• 8 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1/4 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI:
Börülceler yıkandıktan sonra ayıklanır. Yansı, boyuna iki-üç parçaya bölünür. Yayvan bir tencerenin ortasına kabuğu soyulmuş 1 domates bütün olarak yerleştirilir. Etrafına bölünmüş börülceler daire şeklinde düzgünce dizilir. Üzerine bölünmemiş börülceler yayılır, aralarına soyulmuş sarımsaklar dizilir. Soğan soyulup yıkadıktan sonra domatesin kalanıyla birlikte daire şeklinde doğranır. Börülcelerin üzerine yerleştirilir. Tuz, şeker, yağ ve su konup sebzeler yumuşayıncaya kadar 45-50 dakika kadar pişirilir. Soğuyunca tabağa ters çevrilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder