Zeytinyağı Asidi, Balık Yağı Asidi, OMEGA 3 - 9

Açıklama : VÜCUDUMUZA 30 YARARI NELERDİR...

*BEYNİ GELİŞTİRİP HAFIZAYI GÜÇLENDİRİYOR.
*GÖRMEYİ GÜÇLENDİRİP GÖZDAMARLARINI AÇIYOR.
*FELÇ RİSKİNİZ ORTADAN KALKIYOR.
*KALP KRİZİNE NEDEN OLAN TOKSİNLERİ YAKIYOR.
*RİTİM BOZUKLUKLARINI AZALTIYOR.
*BELLEĞİ DESTEKLİYOR.
*YAĞLARI YAKTIĞI İÇİN KİLO VERDİRİYOR.
*DEPRESYONU ÖNLÜYOR.
*EKLEMLERİ YAĞLIYOR.
*KANSERE KARŞI GÜÇLENDİRİYOR.
*TRİGLİSERİDİ AZALTIYOR.
*KAN BASINCINI DENGELİYOR.
*İYİ KOLESTROLÜ YÜKSELTİYOR.
*KANI İNCELTİYOR.
*BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNE İYİ GELİYOR.
*3 TANESİ 1 SOMON BALIĞI DEĞERLERİNİ TAŞIYOR
*DOLAŞIM BOZUKLUKLARINI NORMAL HALE GETİRİYOR
*EKLEM ROMATİMASI OLMANIZI ENGELLİYOR
*UNUTKANLIKLA ALAKALI SIKINTILARI KALMIYOR
*ÇALIŞMA AZMİ VEREREK BIKKINLIĞI ÖNLÜYOR
*HALSİZLİK BİTKİNLİK GİBİ ŞİKÂYETLERİ BİTİRİYOR
*VARİSLERİN KISA SÜREDE TEDAVİSİNİ YAPIYOR
*KULUNÇ VE AĞRILARI HIZLA ONARIYOR
*KİREÇLENMEYİ ÖNLÜYOR
*OMEGA3 RUHUNDA GIDASIDIR
*DERSİ ALGILAYAMAYAN ÇOCUKLAR İÇİN İDEALDİR
*DİKKATİN YOĞUNLAŞMASINI SAĞLAR
*ERKEK VE KADINLARDA DUYU KAYBINI ÖNLER
*SABAHLARI YORGUN KALKMA ŞİKÂYETLERİNE İYİ GELİYOR
*AKŞAMLARI YATINCA UYKUYA KOLAY DALMAYI SAĞLAR.

Uzmanlar, beslenmede çok önemli yeri olan Omega-3 yağ asitlerinin balıkta bolca bulunduğunu, bu nedenle haftada iki öğün balık tüketilmesi gerektiğini belirtiyorlar.Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azmi Telefoncu, yağın insan beslenmesinde önemli bir yeri bulunduğunu, özellikle Omega-3 yağ asitlerinin beslenmede daha da önemli ve faydalı olduğunu söyledi.Omega-3 yağ asitlerinin meme kanseri, kalp ve damar hastalıkları ile iltihaplı hastalıklara yakalanma riskini azalttığını, hipertansiyonun önlenmesinde son derece etkili olduğunu ifade eden Telefoncu, "Balıkta bulunan bu yağ, ruhsal bozuklukların tedavisi yönünden de fayda sağlamaktadır. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirme özelliği bulunuyor.Özellikle kadınlar ve çocukların beslenmesinde önemli yeri vardır. Hamile bayanlar, emziren anneler ve çocuklar, Omega-3 yağ alımına dikkat etmeliler. Omega-3 yağ asitleri çocuklardaki beyin ve görme gelişimine büyük oranda olumlu şekilde etki etmektedir" dedi.Kalp krizi riskini yüzde 40 azaltıyorProf. Dr. Telefoncu, Omega-3 yağ asitlerinin mükemmel şekilde balıkta yer aldığını vurgulayarak, "Beslenme rejimimizde balığa haftada bir, eğer mümkünse iki kez yer vermeliyiz. Balık yağında bulunan asitler insan sağlığı için birçok açıdan önemlidir. Yapılan araştırmalar, haftada iki öğün balık tüketilmesinin kalp hastalıklarından ölüm oranını yüzde 40 oranında azalttığını göstermektedir" diye konuştu.0MEGA-3 YAĞ ASİTLERİ Omega-3 yağ asitleri - somon ve tuna gibi balıklarda,cevizde, kolza yağında, ketentohumunda, avokadoda ve zeytinyağında bulunan sağlıklıyağlar - vücudunuzun neredeyse her parçası için yararlıdır. Omega-3'ü, vücut için birteneke motor yağı gibi düşünün. Omega-3 yağ asitlerinin eklemlerin etkili bir şekildehareket etmek için ihtiyaç duyduğu yağı karşıladığına inanıyoruz. Eklemlerinizi yağlıtutarak, yaşınız ilerledikçe daha az sürtünmeyle, daha az aşınmayla ve daha az acıylakarşılaşırsınız. Sürekli tekrarlanan araştırmalarda, Omega-3'ün eklemlerdekiiltihaplan azaltıcı etkisi olduğu görülmüştür. İltihap sorunu olmayan insanlar eklemyaşlanmasını engelleyici özelliği bulunduğuna dair henüz yeterince kanıt olmamasınarağmen, dostlarımıza ve ailelerimize haftada en az iki kez balık yiyerek Omega-3ihtiyaçlarını karşılamalarını öneriyoruz. Ceviz yemek de Omega-3 ihtiyacını karşılamakiçin başka bir yöntem olabilir. Bir nokta daha: Balık yağı ve balık proteinin, acı vericibir yırtılma ya da kronik menüsküs rahatsızlığıyla karşılaştığınız takdirde büyük önemiolan menüsküs zannı yenilediği gözlemlenmiştir. Balık sevmiyorsanız, balık yağıtabletleri kullanabilirsiniz; günde yaklaşık 3 gram balıkyağı, haftada 400 gram balıkyemekle aynı şeydir (genellikle damıtıldığı için. bazı balıkların içerdiği bakterileriiçermez).

Dr. Mehmet ÖZ >>>>> Sağlıklı Mutlu Günlere

Hiç yorum yok: