Sızma Zeytinyağı Nedir?

Zeytinyağı Makinesi

Zeytinyağı Asidi, Balık Yağı Asidi, OMEGA 3 - 9

Açıklama : VÜCUDUMUZA 30 YARARI NELERDİR...

*BEYNİ GELİŞTİRİP HAFIZAYI GÜÇLENDİRİYOR.
*GÖRMEYİ GÜÇLENDİRİP GÖZDAMARLARINI AÇIYOR.
*FELÇ RİSKİNİZ ORTADAN KALKIYOR.
*KALP KRİZİNE NEDEN OLAN TOKSİNLERİ YAKIYOR.
*RİTİM BOZUKLUKLARINI AZALTIYOR.
*BELLEĞİ DESTEKLİYOR.
*YAĞLARI YAKTIĞI İÇİN KİLO VERDİRİYOR.
*DEPRESYONU ÖNLÜYOR.
*EKLEMLERİ YAĞLIYOR.
*KANSERE KARŞI GÜÇLENDİRİYOR.
*TRİGLİSERİDİ AZALTIYOR.
*KAN BASINCINI DENGELİYOR.
*İYİ KOLESTROLÜ YÜKSELTİYOR.
*KANI İNCELTİYOR.
*BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNE İYİ GELİYOR.
*3 TANESİ 1 SOMON BALIĞI DEĞERLERİNİ TAŞIYOR
*DOLAŞIM BOZUKLUKLARINI NORMAL HALE GETİRİYOR
*EKLEM ROMATİMASI OLMANIZI ENGELLİYOR
*UNUTKANLIKLA ALAKALI SIKINTILARI KALMIYOR
*ÇALIŞMA AZMİ VEREREK BIKKINLIĞI ÖNLÜYOR
*HALSİZLİK BİTKİNLİK GİBİ ŞİKÂYETLERİ BİTİRİYOR
*VARİSLERİN KISA SÜREDE TEDAVİSİNİ YAPIYOR
*KULUNÇ VE AĞRILARI HIZLA ONARIYOR
*KİREÇLENMEYİ ÖNLÜYOR
*OMEGA3 RUHUNDA GIDASIDIR
*DERSİ ALGILAYAMAYAN ÇOCUKLAR İÇİN İDEALDİR
*DİKKATİN YOĞUNLAŞMASINI SAĞLAR
*ERKEK VE KADINLARDA DUYU KAYBINI ÖNLER
*SABAHLARI YORGUN KALKMA ŞİKÂYETLERİNE İYİ GELİYOR
*AKŞAMLARI YATINCA UYKUYA KOLAY DALMAYI SAĞLAR.

Uzmanlar, beslenmede çok önemli yeri olan Omega-3 yağ asitlerinin balıkta bolca bulunduğunu, bu nedenle haftada iki öğün balık tüketilmesi gerektiğini belirtiyorlar.Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azmi Telefoncu, yağın insan beslenmesinde önemli bir yeri bulunduğunu, özellikle Omega-3 yağ asitlerinin beslenmede daha da önemli ve faydalı olduğunu söyledi.Omega-3 yağ asitlerinin meme kanseri, kalp ve damar hastalıkları ile iltihaplı hastalıklara yakalanma riskini azalttığını, hipertansiyonun önlenmesinde son derece etkili olduğunu ifade eden Telefoncu, "Balıkta bulunan bu yağ, ruhsal bozuklukların tedavisi yönünden de fayda sağlamaktadır. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirme özelliği bulunuyor.Özellikle kadınlar ve çocukların beslenmesinde önemli yeri vardır. Hamile bayanlar, emziren anneler ve çocuklar, Omega-3 yağ alımına dikkat etmeliler. Omega-3 yağ asitleri çocuklardaki beyin ve görme gelişimine büyük oranda olumlu şekilde etki etmektedir" dedi.Kalp krizi riskini yüzde 40 azaltıyorProf. Dr. Telefoncu, Omega-3 yağ asitlerinin mükemmel şekilde balıkta yer aldığını vurgulayarak, "Beslenme rejimimizde balığa haftada bir, eğer mümkünse iki kez yer vermeliyiz. Balık yağında bulunan asitler insan sağlığı için birçok açıdan önemlidir. Yapılan araştırmalar, haftada iki öğün balık tüketilmesinin kalp hastalıklarından ölüm oranını yüzde 40 oranında azalttığını göstermektedir" diye konuştu.0MEGA-3 YAĞ ASİTLERİ Omega-3 yağ asitleri - somon ve tuna gibi balıklarda,cevizde, kolza yağında, ketentohumunda, avokadoda ve zeytinyağında bulunan sağlıklıyağlar - vücudunuzun neredeyse her parçası için yararlıdır. Omega-3'ü, vücut için birteneke motor yağı gibi düşünün. Omega-3 yağ asitlerinin eklemlerin etkili bir şekildehareket etmek için ihtiyaç duyduğu yağı karşıladığına inanıyoruz. Eklemlerinizi yağlıtutarak, yaşınız ilerledikçe daha az sürtünmeyle, daha az aşınmayla ve daha az acıylakarşılaşırsınız. Sürekli tekrarlanan araştırmalarda, Omega-3'ün eklemlerdekiiltihaplan azaltıcı etkisi olduğu görülmüştür. İltihap sorunu olmayan insanlar eklemyaşlanmasını engelleyici özelliği bulunduğuna dair henüz yeterince kanıt olmamasınarağmen, dostlarımıza ve ailelerimize haftada en az iki kez balık yiyerek Omega-3ihtiyaçlarını karşılamalarını öneriyoruz. Ceviz yemek de Omega-3 ihtiyacını karşılamakiçin başka bir yöntem olabilir. Bir nokta daha: Balık yağı ve balık proteinin, acı vericibir yırtılma ya da kronik menüsküs rahatsızlığıyla karşılaştığınız takdirde büyük önemiolan menüsküs zannı yenilediği gözlemlenmiştir. Balık sevmiyorsanız, balık yağıtabletleri kullanabilirsiniz; günde yaklaşık 3 gram balıkyağı, haftada 400 gram balıkyemekle aynı şeydir (genellikle damıtıldığı için. bazı balıkların içerdiği bakterileriiçermez).

Dr. Mehmet ÖZ >>>>> Sağlıklı Mutlu Günlere

Riviera Zeytinyağı Nedir?

Zeytinyağı Fabrikası

Zeytinyağı Sabunu | Böğürtlen

Böğürtlen
Canlandıran, onaran, muhteşem kokusu olan böğürtlen özünden hazırlanan bir sabundur.

Antioksidan zengini olan böğürtlen, C vitaminiyle cildi güzelleştiren, zindelik kazandıran aynı zamanda gençlik aşısı olarak kullanabileceğiniz sabunumuz düzenli kullanıldığında cilt çatlaklarında da etkili oluyor.

Olağanüstü yumuşaklıkta olup cildi fazla yağdan arındırır, yağlı ciltlerin nem oranını dengede tutar. Kokusu uzun süre etkili olan banyo incisini mutlaka denemelisiniz.

Zeytinyağı Sabunu | Tropikal Meyveler

Tropikal Meyveler
Tropik adaların tropik meyveleri şimdi banyonuzda.Avokado toksinleri vücuttan atarak yaşlanmayı yavaşlatmakta ve cildi yıllara karşı korumaktadır. Cildi ve saçı canlı tutma özelliğiyle temizler ve besler.

Zengin B vitaminli ananas cildi etkili bir şekilde nemlendirir Şampuan olarak ta kullanabileceğiniz bu tropik karışım saçlarınızı parlatır canlık kalmasını sağlar ve saç diplerini kuvvetlendirir.

İçeriğine teni yumuşatma özelliğiyle papaya, güzelliğiniz için de gerekli olan beta karoten mangoda bol miktarda barındırmaktadır. Tüm bu meyvelerle üretilen sabun cildinizi güneşin zararlı etkilerinden ve cilt kanserlerinden korumaya yardımcı olur.

Zeytinyağı Sabunu | Yeşil Kavun ve Salatalık

Yeşil Kavun ve Salatalık
Yaz aylarının vazgeçilmezi kanı temizleyici özelliği olan kavun içeriğinde bulundurduğu A B ve C ile cildi tazeler, canlandırır, güzellik kazandırır.

İsmi estetik tarihinde geçen ünlü güzellerin pek çoğu ciltlerindeki gerginlik ve tazeliği kavuna borçlu olduklarını söylerler. Yatıştırıcı ve ferahlık veren kokusuyla, vücudu serinletir. Kuru ciltler için tavsiye edilen banyo sabunumuz yoğun nemlendirme özelliğine sahiptir.

Salatalık özüyle zenginleştirilmiştir. Cildi doğal tonik gibi temizler hücre yenilenmesini gerçekleştirir. Ciltteki ter bezlerini çalıştırır, bol vitamin ve madeni madde verir böylece cildin taze, pürüzsüz kalmasına yardımcı olur.

Zeytinyağı Sabunu | İlkbahar Kokusu

İlkbahar Kokusu
Doğa kış uykusundan uyanarak yeniden doğar ve canlanır bu mevsimde, toprak uyanır ve tüm bitkiler için hazırlık yapar. İşte bu sabunumuzla banyonuz 4 mevsim boyunca ilkbahar tazeliğinde.

Bileşimindeki meyve ve çiçek özleriyle zengin vitamin ve mineraller cildinizin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek özelliktedir. Bu eşsiz ürün kokusuyla meyve aromasıyla tazelik, çiçek özleriyle canlılık kazandırır.

Antiseptik özelliği sayesinde yüz ve vücutta kullanabilirsiniz. Bol köpüğü ve yumuşak yapısı ile bu mükemmel ürün düzenli kullanıldığında cilt hastalıklarına karşı direnci arttırır. İçerdiği gliserinle kullanım sonrasında cilt yumuşak, temiz ve daha canlı bir görünüm kazanacaktır. Hassas ciltler için uygun olup sağlıklı ciltleri koruma altına alır.

Zeytinyağı Sabunu | Vanilya ve Lavanta Kokusu

Vanilya ve Lavanta Kokusu
Biraz vanilya ve tropikal iklimlerde yetişen Lavantanın enfes karışıma ne dersiniz?

Sağlık açısından da yararlı olan vanilya içersinde kalsiyum, sodyum ve demir minerallerini barındırır. Bu mis kokulu banyo sabununa lavantanın da eklenmesiyle kişide rahatlatıcı ve yatıştırıcı etki sağlar. Kokusu vücuda kuvvet ve ferahlık verir, mikrop öldürücüdür.

Özellikle göz çevresine uygulandığında gözleri kuvvetlendirir ve rahatlık verir. Ayrıca saç derisine uygulandığında saç dökülmesini azaltır.

Zeytinyağı Sabunu | Elma ve Beyaz Funda Çiçeği


Elma ve Beyaz Funda Çiçeği
Elma ve Beyaz Funda Çiçeğinden oluşan bu mükemmel karışım cilde sağlık kazandıran doğal besleyici oranı yüksek olan bir banyo sabunudur.

Cilde uygulandığında dokuları sağlamlaştırır ve teni güzelleştirir. Bakterilere karşı koruma sağlar ve cildi sağlıklı tutar.

İlkbaharda yetişen kır bitkisi Funda Çiçeğinin güzel kokusu da sinirleri gevşeterek, kişiyi rahatlatır. Egzama ve cilt kızarıklıklarında kullanılabilen ürünümüz içeriğindeki gliserin ile cildin kurumasını önler.

Meyve tazeliğinde kokusu ve doğanın etkin maddeleriyle saçlarınızı yıkayabilir, ilkbahar kokularıyla duşu keyifli bir hale getirebilirsiniz.

Zeytinyağı Sabunu | Papatya ve Kayısı

Papaya ve Kayısı Kokusu
Kayısı ve tropikal meyve olan papayanın karışımından oluşan bu harika renklere ve kokuya sahip olan banyo sabunu tüm cilt tipleri için uygundur.

Papaya’nın bazı cilt bozukluklarında iyileştirici özelliği bulunmaktadır. İçinde irin oluşumu olabilecek şişkinliklere veya doğrudan irinlere, siğillere, sivilcelere, nasırlara, normal olmayan dışarı uzanan deri çıkıntılarına iyi gelmektedir. Ayrıca çillere ve güneşe maruz kalma sonucunda oluşan kahverengi lekelere iyi gelir, cildin pürüzsüz bir görünüm almasını sağlar.

Hindistan yağı güçlendirilmiş içeriğinde bulunan kayısı özleri cildinizi E ve A vitaminleri ile besler, yumuşatır ve parlak görünmesini sağlar.

Zeytinyağı Sabunu | Vişne

Vişne Kokusu
Vişne meyvesinin özlerinden elde edilen bu banyo sabunu kırılgan, narin ve hatta hassas ciltlerde kullanılabilecek antiseptik cildi besleyici özelliliği olan bir üründür.

Yüz ovalinin korunmasına yardımcı olur, doğal botoks etkisi yaratır. Tamamen doğal içeriği ile cilde yapılan masajlarla cildin ihtiyacı olan potasyum, C vitamini ve B vitaminlerini karşılar, yaşlanma sürecini yavaşlatır.

Hoş kokulu yoğun köpüğü ile teninizi yumuşatırken mis gibi kokmasını sağlar. Güzel şekilleri ve temel yağların özenle seçilmiş Aromaları rahatlamanıza yardımcı olurken canlılık ve ferahlık hissi verir.

Zeytinyağı Sabunu | Beyaz Gül

Beyaz Gül Kokusu
Çiçeklerin kraliçesi olarak sayılan ve özel günlerin anlamlı çiçeği gülün marifeti, sadece kadınların gönlünü fethetmek değil aynı zamanda onları güzelleştirmek. Gül, sadece anlamlı bir çiçek değil, aynı zamanda güzelliğin de vazgeçilmez bitkilerinden.

Gülün tıbbı yönünü de dikkate alarak, gülün özlerinden elde edilen ve içeriğinde yüksek oranda Hindistan yağı bulunan gül kokulu sabunumuz, pul pul dökülen kuru ciltlerden kurtulmanızı sağlıyor.

Gülün özlerinden üretilen bu ürünle yüzünüze yapacağınız masaj sayesinde cildiniz kaybettiği nemi geri kazanır, cilde tazelik vererek cildi canlandırır. Yaşlanmayı geciktirir. Serinletici ve ferahlatıcı etkisi vardır. Toksinlerden arındırıcı etkiye sahiptir.

Makyaj yapılmış yüzü sağlıklı bir şekilde tonik kullanmadan temizlemenizi sağlar.

Zeytin Yaprağı Çayı

Zeytin yaprağı, doğal bitkisel antibiyotik ve antioksidan olması nedeniyle hastalıklardan korunma ve hastalıkların tedavisinde etkin rol oynayabilir. Zeytin yaprağında bulunan "oleuropein" ve "eleonik" asit aktif bileşiklerinin antimikrobiyal ajan olarak görev yaptığı bilimsel araştırmalarca kaydedilmiştir. Bu maddelere bağlı olarak zeytin yaprağı çayı, ile vücuda giren mikropları, vücudun doğal bağışıklık sistemi tepki gösterinceye dek yavaşlatır Zeytin yaprağı, etkileri sarımsak ve soğana da benzeyen doğal bir antibiyotik ve antioksidan-dır. Düzenli olarak hastalıklardan korunma amaçlı tüketilebileceği gibi doğrudan hastalıkların tedavisinde de kullanılabilir. Zeytin ağacının tamamında bulunan ve acı-buruk bir tadı olan oleuropein, zeytinin işlenmesi sırasında uzaklaştırılır. Oysa ki zeytin ağacının hastalık ve zararlılara karşı direncini sağlayan en önemli savaşçının oleuropein olduğu düşünülmektedir. Oleuropein' in içeriğinde bulu-nan "elenolik asit" ve oleuropein türevi olan "kalsiyum elenolat" çok çeşitli mikroorganizma gruplarını uzak tutma özelliğine sahiptir. Bugün çok az insan, zeytin yaprağının çok faydalı kullanımı kolay tıbbi bir bitki olduğunu bilir. Zeytin yaprağı kullanımı daha çok Akdeniz ülkeleri insanları tarafından kullanılmakla beraber son yıllarda birçok ülke tarafından da bitkisel ilaç olarak kullanılması bu konudaki araştırmalara hız vermiştir.

ZEYTİN YAPRAĞI ÇAYININ YARARLI ETKİLERİ ANTİMİKROBİYAL ETKİ
Zeytin yaprağı çay olarak tüketildiğinde vücuda alınan oleuropein iki enzim tarafından elenolik aside dönüştürülür. Elenolik asit daha öncede belirttiğimiz gibi yüksek antimikrobiyal etkiye sahiptir. Bakterilerin hücre duvarını etkiler ve böylece doğal yolla bağı-şıklık sistemi güçlenmiş olur. Böylece birçok antibiyotiğe direnç kazanan mikro organizma ve dolayısıyla bunların neden olduğu birçok hastalık doğal yollarla ortadan kaldırılmış olmaktadır.

ANTİOKSİDAN ETKİ
Soluduğumuz havadaki oksijen, vücut içinde serbest radikaller adı verilen ve toksik (zehirli) etki gösteren bazı maddelerin oluşmasına neden olur. Demirin paslanması ve balığın sudan çıktıktan sonra ölmesi, oksijenin zararlı etkilerine örnektir. Antioksidanlar, vücudumuzda kimyasal reaksiyonlar sonucu oluşan veya dışardan sigara, alkol, kirli hava v.s. ile alınan zararlı maddelerin (serbest radikallerin) nötralize edilmesini sağlar.
Antioksidanların yardımı ile hastalıkların oluşumu önlenebilir, hormonal denge korunabilir, yaşlanma süreci geciktirilebilir. Zeytin yaprağı ekstraktı yüksek antioksidan aktiviteye sahiptir. Bu etki oleuropein bileşiğiyle beraber tabloda verilen diğer fenolik bileşiklerin sinerjik etkileri sonucu meydana gelir. Vitamin C ve E nin gösterdiği antioksidan aktivitenin yaklaşık 2,5 katı kadar daha yüksek bir antioksidant aktiviteye sahiptir.


KORONER DAMARLAR ÜZERİNE ETKİSİ

İn-vivo şartlarda yapılan birçok çalışma oleuropein' in vasodilator (damar genişletici) etki yaptığını, tansiyonu düşürdüğünü ve anti-aritmik özellik gösterdiğini ortaya koymuştur. Aynı zamanda LDL kolesterol seviyesinde düşmeye neden olduğu sonucuna varılmıştır. Kalp rahatsızlıklarında zeytin yaprağı çayı ile iyi sonuçlar elde edilmektedir. Laboratuar ve klinik çalışmaların sonucu olarak, zeytin yaprağı çayı kalp yetmezlikleri, damar tıkanıklıkları üzerinde de etkili bulunmuştur.

HYPOGLİSEMİK ETKİSİ ( KAN ŞEKERİ SEVİYESİNİ DÜZENLEME )
Yine yapılan in-vivo (canlı vücudunda) çalışmalarda, zeytin yaprağının etken maddesi oleuropein, hipoglisemik etki göstermiş ve yüksek kan şekeri seviyesinde düşme gözlenmiştir.

ZEYTİN YAPRAĞI

Zeytin ağacı (Olea europaea) Oleaceae familyasına ait herdem yeşil bir bitkidir. Zeytin yaprakları binlerce yıl önce insanlar tarafından hastalıkların tedavisinde çare olarak kullanılmıştır. Son yıllarda dünyada, doğal organik bitkiler üzerindeki araştırmalar gittikçe önem kazanmaktadır. Özellikle Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü zeytin yaprağının 21. yüzyılın en önemli doğala antimikrobiyal, antiviral bir etkiye sahip çok önemli bir bitki olduğunu belirtmiştir.Bu konuda 69 kitap, 1800 den fazla makale, dergi ve çeşitli yayınlar yapılmıştır.

Zeytin ağaçları dünyadaki en dayanıklı ağaçlardandır. Uzun süreli yaşamlarını büyük ölçüde kendilerine hastalık ve zararlı-lara karşı direnç kazandıran "oleuropein" adlı bir madde üretmelerine borçludurlar.

40 yılı aşkın bir süredir kullandığımız antibiyotiklere karşı artık çoğu mikroorganizma direnç kazanmıştır. Geçmiş zamanlarda antibiyotiklerle tedavi edilebilen bir çok hastalık, artık tedavi edilemez hale gelmiştir. Bakterilerin ve virüslerin bu ilaçlara daha dirençli hala gelmeleri antibiyotiklerin aşırı doz alımı ya da yanlış kullanılmasının bir sonucudur. İşte zeytin yapraklarında bulunan "oleuropein" maddesi ve hidrolizleri, antibiyotiklere direnç kazanmış mikroorganizmalar üzerinde etkili ve çok değerli bir bileşendir.
Bugüne kadar zeytin yaprağında 100'e yakın madde elde edilmiştir.(Bkz Tablo 1) Yaprakta bulunan bu maddeler zeytin çeşidini uygulanan kültürel tedbirlere, yetiştiği bölgeye ve hasat zamanına göre farklılıklar gösterir.Yaprakta bulunan fenolik ve flavonait
bileşikler vücudun bağışıklık sistemini güçlendirip hastalıklara karşı dirençli olmasını sağlar.Yaprakta 60-90mg/gr oranında oleuropein bileşiği bulunmaktadır.


ZEYTİN YAPRAĞININ ETKİLİ OLDUĞU DİĞER RAHATSIZLIKLAR VE MİKROORGANİZMALAR

Kan Şekeri Seviyesini Düzenleme
LDL Kollestrol Seviyesini Düzenleme
Antioksidan Etki
Bronşit
Soğuk Algınlığı
Kulak Enfeksiyonları
Fibromalarya
Fungal (Mantar) Enfeksiyonları
Herpes Virüsü
Salmonella sp.
Kandidiyasis
Dizanteri
Streptococcus sp.
Kandidiyasis
Dizanteri
Streptococcus sp.
Hepatit A,B,C
Zatürre
Cilt Rahatsızlıkları
Zona
Romatizmal Hastalıklar


ZEYTİN YAPRAĞI ÇAYI KULLANIM ÖNERİSİ
Bir çay kaşığı kuru yaprak, bir bardak sıcak suya konur ve 2-3 dakika demlenmeye bırakılır.. Süzülür ve böylece zeytin yaprağı çayı hazırlanmış olur. Günde 2-3 bardak önerilen dozdur.

Zeytiinyağı Sabunu

Hiçbir renk ve koku katkısı içermeyen saf sızma zeytinyağı, sabunu. Kuru ciltler için idealdir.Saçlarda kan dolaşımını arttırarak dökülmeyi önler.Vücut ve saç bakımı için en hassas ciltlerde bile güvenle kullanılır. Ağrı hafifletici,Romatizma ve selülit tedavisindede etkilidir.Lekeler için yardımcıdır.

Sivilce oluşumunu azaltır ve zamanla önler, Çevresel ve kimyasal temizleyicilerin etkileri sonucu oluşan çatlakların ve bacaklarda oluşan selülitin tedavisine yardımcı olur, Mükemmel saç ve cilt bakımına yardımcı olur.Zeytinyağından üretilen zeytinyağ sabunu, E vitamini kaynağıdır, E vitamini saç köklerinizin doğal besleyicisidir, Kepeklenmeyi önler ve tekrar oluşumunu engeller, sık ve düzenli kullanıldığında, saçınızın doğal yumuşaklığına kavuşmasını sağlar, Saçınızın hacimli görünmesine yardımcı olur.

Zeytin Çiçeği Kolonyası

Ayvalık Kazdağlarındaki Zeytin ağaçlarının çiçek açtığında alınan mis kokulu yaprak ve çiçeklerinden yapılmıştır. Yurdumuzda bir tek bu bölgede imal edilir. Limon kolonyasını andırsada verdiği ferahlık bakımından daha üstündür. Uzun süre kalıcıdır.

Yöresi : Altınoluk / Edremit / Balıkesir

Zeytinyağlı Baklava ( Fıstık )

1. Kalp dostu akdeniz tipi baklava
• Kolesterol ve doymuş yağ oranı düşürülmüş
• Omega-3 katkılı
• Soya unlu
• Şeker, su, kepekli un, zeytinyağı, antep fıstığı, omega-3’lü yumurta, nişasta, omega-3 yağ asidi, düşük sodyumlu tuz.

2. Kalp ve damar hastalığı riskinden korunmak için

ZEYTİNYAĞI
• Yapılan en son bilimsel araştırmalar,kalbimiz için yararlı besinlerin başında zeytinyağının geldiğini gösteriyor.Dünyada kalp hastalıklarına en az rastlanan ülkeler,zeytinyağının yoğun olarak tüketildiği Akdeniz ülkeleri.Zeytinyağının kalp sağlığı üzerindeki en önemli etkisi ,kandaki kötü kolesterolü düşürmesidir.Kalbimizin en önemli düşmanlarından biri olan kolesterol,damarlarda birikerek kalp ve damar hastalıklarına yol açmaktadır.Zeytinyağı,kandaki kolesterol miktarını kontrol ederek damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olmaktadır.Zeytinyağının kalp ve damar sağlığımıza olumlu etkisi bununla sınırlı değildir.Zeytinyağı, tansiyonun kontrol altında tutulmasında da önemli bir rol üstlenir.

3. OMEGA-3 YAĞ ASİTLERİ
• Omega-3 , hücre ve beyin gelişimi için ve kalbin sağlığının korunması için elzem olan bir grup çoklu doymamış yağa (PUFA) verilen addır.Uzmanlar, diyetimizden sağlıksız doymuş yağların ve trans yağ asitlerinin alınımını azaltırken bu iyi yağların miktarını arttırmamızı önermektedirler.

• Omega -3- yağ asitleri kandaki trigliserid değerini düşürür,kanın akışkanlığını arttırır ve damarların sağlıklı kalmasına katkıda bulunur.

• Omega-3-yağ asitlerinin başlıca doğal kaynakları , başta yağ açısından zengin olan ringa,uskumru ve yaban somonu gibi “soğuk su balıkları” olmak üzere çeşitli balık türleridir.

• Eskimolarda kalp krizi veya kalp-dolaşım hastalıkları oldukça nadir görülmekte ve Japonlarda da aynı durum göze çarpmaktadır.Bunun nedeni , her iki ülkede de omega-3- yağ asidi içeriği yüksek olan balığın bol miktarda tüketilmesidir.

• Japonlarda da aynı durum göze çarpmaktadır.Bunun nedeni , her iki ülkede de omega-3- yağ asidi içeriği yüksek olan balığın bol miktarda tüketilmesidir.

4. Medibak Zeytinyağlı Baklava’nın özellikleri nelerdir?

• Medibak Zeytinyağlı Baklava’da, doymuş yağ % 79,kolesterol % 53, sodyum % 67 oranında düşürülmüştür.

• Medibak Zeytinyağlı Baklava’nın, bileşiminde kötü huylu kolesterol (LDL) miktarını düşüren omega-3 yağ asitleri bulunur.

• Medibak Zeytinyağlı Baklava’nın unu; beyaz un, kepekli un ve soya ununun özel bir harmanlaması; tuzu ise, düşük sodyumlu, magnezyum ile zenginleştirilmiş mineral tuzdur.

• Medibak Zeytinyağlı Baklava’nın tadı, sade tereyağlı geleneksel baklavayı aratmaz.

5. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Gıda Üretim Sertifikası Tarih ve No:
13.11.2002 / 34-00053-00002-6

6. İÇİNDEKİLER

Şeker, su, kepekli un, zeytinyağı, soya unu, antep fıstığı, omega-3’lü yumurta, nişasta, omega-3 yağ asidi, düşük sodyumlu tuz.

Zeytinyağlı Yer Elması


MALZEMELER
1/2 kg yer elması 1 adet havuç 2 adet patates 1 baş kuru soğan 1/2 kahve fincanı pirinç 1 çay bardağı zeytinyağı Bir kaç dal maydonoz Tuz 3-4 küp şeker 1/2 limon suyu 1 tatlı kaşığı un 1 kahve fincanı ılık su

HAZIRLANMASI Havuçları soğanlarla birlikte sararıncaya kadar zeytinyağında kavurun. Kabukları soyulmuş ve doğranmış yer elmalarını ve patatesi ilave edip bir iki çevirin. Pirinci, tuzu ve şekeri ekleyin. Üzerine unu serpeleyip, limon ve ılık suyu ilave edin. Tencerenin ağzını kapatıp çok kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Kendi tenceresinde soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerini maydanozla süsleyip soğuk olarak servis edin.

Afiyet Olsun…

Zeytinyağlı Dolma

Malzeme :

500 gr. pirinç, Yarım veya 1 kg. soğan, 3 kaşık çam fıstığı, 3 kaşık kuş üzümü, 1 kaşık şeker, 1 demet maydanoz, 2,5 bardak zeytinyağı, 1 demet dereotu, 2 limon, Tuz, Karabiber, Bahar ve tarçın.

Yapılışı :

1) Soğanları soyup yemek soğanı şeklinde (kare doğ rama) doğrayıp, orta büyüklükte bir tencereye ko yunuz. 2) Fıstığı yıkayıp soğana ilâve ediniz. 3) Yağımda koyup hepsini ateş üzerinde bir kevgir le karıştırarak fıstıklar hafif pembeleşinceye ka­dar kavurunuz. 4) Pirinci ayıklayıp yıkayıp 20 dakika kadar el daya nabilecek kadar sıcak suda ıslatınız. 5) Fıstıklar hafif pembeleşince, suyunu süzüp pirinci ilâve ediniz. 6) Kevgirle karıştırarak, pirinçler şeffaflaşıncaya ka dar kavurunuz. 7) Üzerine çıkacak kadar su koyup, yıkanmış üzümü, tuzu ve şekeri koyunuz. 8) Kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar orta ha raretli ateşte pişiriniz. 9) Ateşten alınca baharatlarını, maydanoz, nane, de-reotunu kıyarak koyunuz. 10) Limon suyunu da koyup hepsini birden karıştırınız.

Zeytinyağlı Sebzeli Tavuk

Malzeme :

1 adet tavuk
500 gr. patates (3 adet)
2 kaşık yağ
250 gr. havuç (3 adet)
1/2 kutu bezelye konservesi
1 kaşık tereyağı
1 kaşık un veya patates unu
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz.

Not : Bu çeşit tavuk sofralarda, piknikte, yolculukta, soğuk büfelerde sandviç, yapılmasında çok kul lanılır.

Yapılışı :

1) Tavuğu temizleyiniz.
2) Kanatlarını ve butlarını birleştirerek dikiniz veya bağlayınız.
3) Bir tencereye 2 kaşık yağ koyup tavuğu da üzeri ne koyunuz.
4) Orta hararetli ateşte tavuğu pembe renkte kızar tınız.
5) Üzerine çıkacak kadar su koyup pişiriniz.
6) Pişince tavuğu sırtı yere gelecek şekilde bir ye re koyunuz.
7) Butlarını, kanatlarını ve göğüs etini keserek çıkar tınız.
8 ) Tekrar butları ayak kısımlarını yaryana getirip ser vis tabağının içine koyunuz (ayak kısımları içte but kısımları dışa gelecek şekilde).
9) Yana doğru kanat etlerini ve en üstüne de göğüs etini koyarak tabakta aynen tavuk şekli yapınız.
10) Tavuğun etrafına patates, havuç sotesi, bezelye sotesi, yaparak v.s. koyup süsleyiniz.
11) Yalnız tavuğun üzerine salçasını döküp servis ya pınız, (garnitürlerin üstüne dökülmez, çünkü gar nitürler yumuşar).
12) Suyunu da istediğiniz yerde kullanınız.

SALÇANIN HAZIRLANMASI :

1) 1 su bardağı kadar yağsız tavuk suyunu bir kaba koyunuz, kaynatınız.
2) 1 kaşık patates veya unu suyla ezip, kaynıyan su ya koyup karıştırınız.
3) 1-2 taşım kaynatıp koyulaştırınız, (un çorbası kı vamında olmalıdır).

Not : Bu salça tavuğun üzerine parlaklık vermek için hazırlanır.

Zeytinyağlı Biber Dolması



MALZEMELER
1 su bardağı pirinç ½ kg dolmalık biber 3 adet soğan 1 adet domates 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 + ½ su bardağı sıcak su ½ demet nane ½ demet maydanoz 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

1. Bir tencerede ½ çay bardağı zeytinyağı ile dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. 2. Üzerine ince ince doğradığınız soğanları ekleyip biraz pişirin. 3. Kuş üzümlerini, toz şekeri ve ayıklayıp yıkadığınız pirinci ilave edin. 4. Pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. 5. Tuzu, karabiberi, kuru fesleğeni ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. 6. İç malzeme pişince, ince ince doğradığınız taze nane ve maydanozu ekleyin, karıştırıp demlenmeye bırakın. 7. Biberleri ayıklayıp yıkayın. 8. İç malzemeyi biberlerin içine doldurun, ağızlarını domates ile kapatın. 9. Bir tencereye yerleştirin. 10. Üzerine ½ çay bardağı zeytinyağı ve ½ su bardağı sıcak suyu ekleyin. 11. Biber kabukları yumuşayıncaya kadar-yaklaşık 20 dakikapişirin.


BAŞKA BİR TARiF

Malzeme:

500 gr. pirinç 1,5 kg. soğan 500 gr. zeytinyağı 50 gr. fıstık 25 gr. şeker 50 gr. üzüm 2 adet limon Bir demet dereotu Bir demet maydanoz Bir demet nane Bir çay kaşığı karabiber Tarçın – bahar Tuz 2 kg. dolmalık biber.

Yapılışı : Soğan incecik doğranır. 500 gr. zeytinyağı ile sara-rıncaya kadar kavrulur. 30 dakika evvel ılık suda ıslatılmış pirinç, fıstık ilâve edilir. Biraz daha kavrulur Yarım litre kadar su konur. Hafif ateşte suyu çektirilir. Ateşten alınır. Kıyılmış dereotu, nane, maydanoz, bahar, biber, tarçın, tuz, şeker, üzüm, iki limon suyu ilâve edilir ve karıştırılır. Bi berlerin başları kesilir. Çekirdekleri ayıklanır. Yıkanır, ha­zırlanır. Hazırlanan iç doldurularak üzerleri kapatılır. Ten cerenin dikine maydanoz ve nane sapları konur, veya ta bak kapatılır. Doldurulan dolmalar, ağırları yukarıya gel mek üzere dizilir. Üzerine bir tabak kapanır. Biraz tuz ve su ilâve edilir. Evvelâ harlı ateşte; sonra hafif ateşte su yu çektirilir. Soğuyunca servis tabağına alınır. Demates ve limon dilimleri ile süslenir.

Zeytinyağlı Ayşe Kadın Fasulyesi

Malzeme : 1 kg. fasulye, 2 adet soğan, 2 adet domates,1 kaşık salça, Yarım bardak zeytinyağı, Tuz.

Yapılışı: Fasulyelerin kılçıklarını hafifçe keserek çıkarınız. Bütün veya ikiye bölüp yıkayınız. Bir tencereye yağı, kıyılmış soğanı koyup hafif çe öldürünüz. Fasulyeleri koyup kapağını kapatıp hafifçe börttürünüz. (Tencereyi silkeleyerek). Kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğ ranmış domatesi koyup onunla da domatesler ölünceye kadar silkeleyerek pişiriniz. Kâfi miktar su, koyup harlı ateşte pişiriniz. Kabında soğutup tabağına koyup servis yapınız.

Zeytinyağlı Ekşili Pırasa Tarifi



MALZEMELER:
• 1 kilo pırasa • 1 çay bardağı zeytinyağı • 1 tatlı kaşığı esmer şeker • 2 adet soğan
• 1 adet limon • 1 çorba kaşığı domates salçası
• Maydanoz • Tuz

HAZIRLANIŞI: Pırasaları ayıklayıp yıkadıktan sonra, 7-8 santim uzunlukta doğrayıp, tekrar bunları ortadan ikiye kesin ve kibrit çöpü genişliğinde kıyın. Bir tencereye yağı ve salata soğanı gibi doğranmış soğanları ekleyin, pembeleşînceye kadar kavurun. Pırasaları ilave edip biraz da bununla kavurun. 1 bardak suyu, ezilmiş domates salçasını, tuzunu, şekerini, limon suyunu koyup orta hararetli ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp soğuyunca üzerine maydanoz serpip servis yapın.

Patates Yuvasında Zeytinyağlı Bezelye



MALZEMELERİ

Donmuş bezelye (2-3)bardak Zeytinyağı (4 çorba kaşığı) Portakal (1 adet) Patates(4 adet) Soğan (1 adet) Su (1,5 bardak) Tuz (1 çorba kaşığı) Limon(1 adet suyu)


HAZIRLANIŞI

1 adet patatesin kabuklarını soyun. Soyduğu nuz patatesi uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Patateslerin ortalarını bir bıçakla çukurlaştırarak kesin, içinde 2/3′üne kadar su olan oval bir kaba koyun. Bu işlemi diğer 3 adet patates için de uy gulayın. Sudan çıkardığınız patatesleri bir tence renin kenarlarına çukur kısımları yukarı bakacak şekilde dizin. 2 1 adet kabuğu önceden soyulmuş soğanı enle mesine dörde keserek tencerenin orta kısmına koyun. 2-3 bardak kadar bezelyeyi patateslerin üzerine yaydırarak dökün. Önceden sıktığınız 1 adet limonun suyunu yemeğin üzerine gezdirerek dökün. Aynı şekilde önceden sıktığınız 1 adet por takalın suyunu da yemeğin üzerine gezdirerek dö kün. 3Yemeğin üzerine 1 çorba kaşığı tuz ve 4 çorba kaşığı zeytinyağı koyun. Üzerine patatesler seviyesine gelinceye kadar yani yaklaşık 1, 5 bardak su koyun. 4 Bir pişirme kağıdından yaklaşık 30 santimetre bir parça kesin. Kestiğiniz parçayı dörde katlayı Katladığınız köşeyi tutup, sabit kalmasını sağlayar iki kez ikiye katlayarak sivriltin. Daha önceden sal tuttuğunuz köşeyi yani ucunu kesin. Kalan kısm tencerenin ortasını merkez alarak ölçüp bir kez da kesin ve kağıdı açın. Elde ettiğiniz ortası boş halk; yemeğin üzerine örtün. Tencerenin kapağını kapayın ve ocağa alın. Kısık ateşte 25 dakika pişmeye bırakın. Bu sürenin sonunda altını kapayıp tezga alın. Bir süre soğumasını bekleyin. Ilıyan yemek üzerindeki kağıdı kaldırın. Servise hazır hale getirir.

Zeytinyağlı Ispanak Bastı



MALZEMELER

Ispanak (1 kg).

Pirinç (yarım su bardağı),

Domates (1 adet),

Soğan (2 adet orta boy),

Havuç (1 adet),

Kırmızıbiber (Yarım),

Zeytinyağı 1 (çay bardağı),

Limon (Yarım),

Toz şeker (1 tatlı kaşığı),

Sıcak su (2 su bardağı),

Tuz


HAZIRLANIŞI

1- Tencereye 1 çay bardağı zeytinyağı dökün ve kız dırın. 2 adet orta boy soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Soğanları doğradıktan sonra, kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavurun...

2- Bu sırada 1 adet havucu küçük küpler halinde ke sin. Yarım sarı ve kırmızıbiberi de aynı şekilde kü çük küpler halinde kesin. 1 adet domatesi küp küp doğrayın...

3- Tencereye önce doğradığınız havuçları ekleyin ve havuçların rengi çıkana kadar kavurun. Ardından doğradığınız renkli biberleri ilave edin...

4- 1 kg ıspanağı doğrayın ve tencereye koyun. Ispa nakların üzerine 1 tatlı kaşığı şeker ve yeterince tuzu ekleyin. Yarım limon suyunu da döktükten son ra tencerenin en üstüne kestiğiniz domatesleri ve yarım su bardağı pirinci koyun. Yemek kaynarken birkaç kez karıştırın. Yemek kaynayınca tencereyi kısık ateşe alın. Ten cerede kısık ateşte 15 dakika pişirin.

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki



Malzemeler:

• 2 su bardağı kuru barbunya
• 6 su bardağı su
• 2 orta boy soğan
• 6 diş sarımsak
• 2 büyük boy havuç
• 1 büyük boy patates
• 1 yemek kaşığı salça
• 3-4 dal maydanoz
• 2 tatlı kaşığı tuz
• 8 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı şeker
• 1 orta boy limon

HAZIRLANIŞI:
Fasulye yıkanıp 2 su bardağı su ile bir gün önceden ıslatıhr. Kalan suyu ekleyip 45-50 dakika pişirilir. Soğan ince ince kıyılır. Sarımsaklar büyüklüklerine göre iki-üç parçaya bölünür. Havuç, patates ve maydanozu yıkanır. Havuç ve patates küp küp doğranır. Soğan, sarımsak, tuz, yağ ve şekerle birlikte tencereye eklenir. Yaklaşık 20 dakika daha pişirilir. Servis tabağına alındıktan sonra maydanozu kıyılır ve yemeğin üzerine serpilir. Limonla birlikte servis yapılır.

Zeytinyağlı Börülce


Malzemeler:

• Yarım kg börülce

• 3 orta boy domates

• 3 diş sarımsak

• 2 büyük boy soğan

• 2 tattı kaşığı tuz

• 3 tatlı kaşığı şeker

• 8 yemek kaşığı zeytinyağı

• 1/4 su bardağı sıcak su


HAZIRLANIŞI:

Börülceler yıkandıktan sonra ayıklanır. Yansı, boyuna iki-üç parçaya bölünür. Yayvan bir tencerenin ortasına kabuğu soyulmuş 1 domates bütün olarak yerleştirilir. Etrafına bölünmüş börülceler daire şeklinde düzgünce dizilir. Üzerine bölünmemiş börülceler yayılır, aralarına soyulmuş sarımsaklar dizilir. Soğan soyulup yıkadıktan sonra domatesin kalanıyla birlikte daire şeklinde doğranır. Börülcelerin üzerine yerleştirilir. Tuz, şeker, yağ ve su konup sebzeler yumuşayıncaya kadar 45-50 dakika kadar pişirilir. Soğuyunca tabağa ters çevrilerek servis yapılır.

Zeytinyağlı Bakla Silkmesi



MALZEMELER:

- 1/2 KG BAKLA
- 2 ORTA BOY SOĞAN
- 1/2 DEMET DEREOTU
- 3/4 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
- 1/4 LİMON SUYU
- 1/2 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
- 2-3 DİŞ SARMISAK
- (ARZUYA GÖRE) PERMASEN
- YA DA KEŞ PEYNİRİ
- TUZ

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle baklaları ayıklayıp yıkayalım. Tencereye sıvı yağ alalım. Küp doğranmış soğanı ve sarımsakları ekleyerek soğanlar pembeleşene dek kavuralım. Baklaları ekleyip renk iyice değiştirene dek arada bir karıştırarak kavurmaya devam edelim. Limon suyunu, tuzu, şekeri, kıyılmış dereotunu, 3/4 su bardağı suyu ekleyip yemeği ağır ateşte pişirerek ateşten alalım. Soğutarak servis yapalım. Arzuya göre üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ya da keş peyniri serpelim.

Zeytinyağlı Bezelye



MALZEMELER

-YARIM KG BEZELYE
-1 ADET SOĞAN
-3/4 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
-1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
-1 ÇORBA KAŞIĞI TOZŞEKER
-YARIM DEMET DEREOTU
-1/4 LİMONUN SUYU
-TUZ

Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak, ayıklanmış bezelyeleri, üstünü hafifçe örtecek kadar su ile yarı yarıya pişene dek haşlayalım. Ateşten indirdikten sonra bekletelim. Bu arada küp doğranmış soğanı, sıvıyağda pembeleştirelim. Üzerine 1 çorba kaşığı salçayı ve 1 çorba kaşığı tozşekeri ekleyip, yarım dakika daha kavuralım. Ardından bezelyeleri haşlama suyuyla birlikte katalım. Tuzunu ayarlayalım. Bezelyeleri, ağır ateşte pişmeye bırakalım. İndirmeye yakın, kıyılmış dereotunu serpelim. Ateşten alıp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra üzerine limon suyunu gezdirip, servis yapalım

Zeytinyağlı ROCK Festivali | 2010


2010 da...

...daha güzel bir ROCK Festivali olması dileğiyle...

Zeytinli Rock - Anatolian Rock - EDREMİT Dalyan Sahili