Patates Yuvasında Zeytinyağlı Bezelye



MALZEMELERİ

Donmuş bezelye (2-3)bardak Zeytinyağı (4 çorba kaşığı) Portakal (1 adet) Patates(4 adet) Soğan (1 adet) Su (1,5 bardak) Tuz (1 çorba kaşığı) Limon(1 adet suyu)


HAZIRLANIŞI

1 adet patatesin kabuklarını soyun. Soyduğu nuz patatesi uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Patateslerin ortalarını bir bıçakla çukurlaştırarak kesin, içinde 2/3′üne kadar su olan oval bir kaba koyun. Bu işlemi diğer 3 adet patates için de uy gulayın. Sudan çıkardığınız patatesleri bir tence renin kenarlarına çukur kısımları yukarı bakacak şekilde dizin. 2 1 adet kabuğu önceden soyulmuş soğanı enle mesine dörde keserek tencerenin orta kısmına koyun. 2-3 bardak kadar bezelyeyi patateslerin üzerine yaydırarak dökün. Önceden sıktığınız 1 adet limonun suyunu yemeğin üzerine gezdirerek dökün. Aynı şekilde önceden sıktığınız 1 adet por takalın suyunu da yemeğin üzerine gezdirerek dö kün. 3Yemeğin üzerine 1 çorba kaşığı tuz ve 4 çorba kaşığı zeytinyağı koyun. Üzerine patatesler seviyesine gelinceye kadar yani yaklaşık 1, 5 bardak su koyun. 4 Bir pişirme kağıdından yaklaşık 30 santimetre bir parça kesin. Kestiğiniz parçayı dörde katlayı Katladığınız köşeyi tutup, sabit kalmasını sağlayar iki kez ikiye katlayarak sivriltin. Daha önceden sal tuttuğunuz köşeyi yani ucunu kesin. Kalan kısm tencerenin ortasını merkez alarak ölçüp bir kez da kesin ve kağıdı açın. Elde ettiğiniz ortası boş halk; yemeğin üzerine örtün. Tencerenin kapağını kapayın ve ocağa alın. Kısık ateşte 25 dakika pişmeye bırakın. Bu sürenin sonunda altını kapayıp tezga alın. Bir süre soğumasını bekleyin. Ilıyan yemek üzerindeki kağıdı kaldırın. Servise hazır hale getirir.

Hiç yorum yok: